PRIVĖLES

PRIVĖLESSEN

Persoonlijke begeleiding staat voorop. Ik ben voorstander van individuele lessen. Lessen in groepsvorm (zoals bijv. met de Suzukimethode), waarbij de leerling minder individuele aandacht krijgt, zullen resulteren in een gebrekkige basistechniek. Zonde! Toch? Bovendien heeft elke leerling andere sterke en minder sterke punten en is het tempo van leren voor elke leerling verschillend. Daarom zijn de wekelijkse lessen individueel.

 

Tijdens de lessen wordt o.a. aandacht besteed aan:

muzikale ontwikkeling
noten lezen
houding
theorie
ritme
techniek

Moet ik thuis ook oefenen? Jazeker! Alleen door uren te maken leer je een instrument bespelen. Daarbij worden de ouders van de jongere kinderen niet vergeten. Ik ondersteun leerling én ouder(s) bij het studeren en leren.

Voor veel kinderen is het nog moeilijk om uit zichzelf te gaan studeren. Dat is geen motivatieprobleem, kinderen hebben die discipline gewoon nog niet. Vioolles is dan ook een uitstekende manier om discipline en doorzettingsvermogen te ontwikkelen. Ouders kunnen hun kinderen helpen door vaste tijden af te spreken om te gaan studeren. Elke dag 15 minuten bijvoorbeeld. Meer is natuurlijk veel beter! Voor de allerkleinsten is dat misschien nog wat te lang. Tijdens de lessen zal ik regelmatig samenspelen met de leerling in duo-vorm.